Din byggerådgiver
En illustration af et hvidt hus med garage tilbygning.Synlig Trustpilot logo med 5 stjerner nedenfor.
Min nybyggede bolig skal tjekkes (1 år)

1-års gennemgang

Vær sikker på, at få udbedret de fejl og mangler, der typisk først viser sig i din bolig i løbet af boligens første leveår.
Få tilbud på 1-års gennemgang

1-års gennemgang er til dig der:

Har købt en projektlejlighed, et nybygget hus eller har fået renoveret din bolig for under 1 år siden.
Ønsker en uvildig garant for, at kvaliteten på din nye bolig stadig er i orden efter ca. 1 år.
Vil fange de eventuelle fejl og mangler, der først viser sig i løbet af boligens 1. leveår, når boligen over tid har været udsat for fx fugt.
Vil sikre dig, at du får anført de fejl og mangler, som skal anføres ved 1-års gennemgangen, så du ikke taber retten til at få dem udbedret uden meromkostning.
Vil undgå at blive kastebold mellem forsikringsselskab og entreprenør.
Vil have en uvildig og professionel byggesagkyndig ved din side, der kun repræsenterer dig, så du er på lige fod med sælger, der typisk er repræsenteret af en entreprenør.
Ønsker en uvildig byggesagkyndig ved din side, der taler samme sprog som entreprenøren og kender lovgivningen på området. 

Når du vælger 1-års gennemgang, er du sikret:

1 At dinbyggerådgiver.dk gennemgår hele din bolig, både ude og inde, og noterer alle eventuelle fejl og mangler – store som små. Dette sker før 1-års eftersynet, så I er godt forberedte.
2 En klar aftale med entreprenøren om, hvordan eventuelle fejl og mangler udbedres.
3 En velforberedt byggesagkyndig med alt det måleudstyr, der er brug for til en professionel gennemgang af boligen.
4 En let overskuelig rapport med oversigt over fejl samt krav om udbedring. Rapporten kan sendes til entreprenøren og har juridisk vægt i forbindelse med en eventuel uenighed med entreprenøren.
5 Adgang til et helt team af byggesagkyndige med hver deres håndværksmæssige speciale, hvis der skulle opstå tvivlsspørgsmål i processen.
Få tilbud på 1-års eftersyn
Tip!

Skriv 1-års gennemgang ind i købskontrakten

Du har kun ret til 1-års eftersyn, hvis det er skrevet ind i din købskontrakt fra starten. Det er vigtigt, da nogle typer fejl (fx svindrevner) først viser sig i løbet af boligens første leveår. Hvis du ikke har indskrevet 1-års kontrol i din kontrakt, risikerer du selv at skulle hæfte for udbedring af fejl ved boligen.

Lav selv løbende en liste med de fejl eller mangler, du opdager fra afleveringen af din bolig og frem til 1-års gennemgangen. På den måde er du velforberedt til mødet med dinbyggerådgiver.dk ved 1-års eftersynet.
Rådgiverpakken:

1-års eftersyn

Få tilbud på rådgiverpakken
dinbyggerådgiver.dk gennemgår din nye bolig fra a - z, både inde og ude – før 1-års eftersynet.
Registrering af fejl og mangler i en let overskuelig rapport, som du sender til entreprenøren. Entreprenøren kan nu udbedre fejl og mangler inden 1-års eftersynet. Enten afholdes en gennemgang før 1 års eftersynet eller også deltager vi sammen med entreprenøren.
Du gennemgår boligen med entreprenøren på selve 1-års eftersynet. Her har du og entreprenøren din rapport fra dinbyggerådgiver.dk ’s gennemgang, så du kan sikre dig, at alle fejl og mangler er udbedret. Du kan vælge at have din byggesagkyndige med til selve gennemgangen, hvis du ønsker dette.

FAQ

Hvad er 1-års eftersyn?

Når du har købt en projektlejlighed, et nybygget hus eller har fået renoveret din bolig for under et år siden, er det en god ide at få lavet en 1-års kontrol af boligen, så du opdager de fejl, der først viser sig efter boligens første leveår. Ved 1-års eftersynet registreres også eventuelle fejl og mangler fra afleveringen, som ikke er blevet udbedret som aftalt. Hvis fejl og mangler opdages og registreres til 1-års eftersynet, skal entreprenøren typisk udbedre dem uden merudgifter for dig. For at få en 1-års kontrol af din bolig med entreprenøren, skal det stå i købskontrakten fra starten.

Hvornår skal der være 1-års eftersyn?

Lige før byggeriets første fødselsdag er det tid til 1-års kontrol af din bolig, både udvendigt og indvendigt.

Hvem indkalder til 1-års eftersyn?

Det er dit ansvar at indkalde din entreprenør til 1-års kontrol lige før din bolig fylder 1 år. Din entreprenør har pligt til at deltage i 1-års eftersyn, hvis du har skrevet det ind i købskontrakten. 

Hvad er reglerne for 1-års eftersyn?

Hvis aftalegrundlaget for byggeriet er AB Forbruger (Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere), skal 1-års eftersynet holdes senest et år efter afleveringsforretningen. Indkaldelsen skal være skriftlig og ske med højst 60 arbejdsdage og mindst 15 arbejdsdages varsel, dog ved hovedentreprise (dvs. hvor entreprenøren varetager flere ydelser ved byggeprojektet) mindst 20 arbejdsdage. Har bygherren ikke indkaldt til eftersyn inden for tidsfristen, kan entreprenøren i stedet for vælge at indkalde bygherre med et varsel på mindst 10 arbejdsdage. De fejl og mangler, man bliver enige om, registreres i en såkaldt eftersynsprotokol, som skal underskrives af både dig som bygherre og entreprenøren. Her aftaler I også, hvornår fejl og mangler skal være udbedret. 

Kontakt din byggerådgiver
Telefon: 7025 8585 Mail: kontakt@dinbyggeraadgiver.dkByggerådgiver logo
Om dinbyggerådgiver.dk
dinbyggerådgiver.dk er din garant for kvalitet og tryghed mens du bygger. Skal du bygge om, bygge ud, bygge nyt - vi står bag dig fra start til slut. Vi er din uvildige partner som rådgiver objektivt og konkret, vi er ikke i lommen på nogen, og vi træder også gerne ind hvis tingene er ved at gå skævt. Vi har stor erfaring i byggerådgivning fra A til Z. 

Tryk på knappen herunder, så hører du fra os indenfor et døgn. Vi glæder os til at bygge sammen med dig.
Kontakt os i dag
Kontakt / åbningstider
Man-fre: 8.00 - 16.00
7025 8585
kontakt@dinbyggeraadgiver.dk
Besøg os på facebook
Postadresse/hovedkontor, samt Storkøbenhavn & Nordsjælland:
Park Alle 380
st. 2625 Vallensbæk
Sjælland & øerne:
Vinhusgade 11B
4700 Næstved
Jylland & Fyn:
Rytoften 5, 2. sal, lokale 5
8210 Aarhus V
Børsen gazelle logo fra 2019
Stolt modtager af Gazelle prisen
Byggerådgiver logo
Din Byggerådgiver ApS
CVR: 42111031
Anmeldt som fremragende
5 Trustpilot rating stjernertrustpilot white
Kontakt os