Din byggerådgiver
En kvinde der holder sig chokeret i håret, mens hun kigger på noget skimmelsvamp.Synlig Trustpilot logo med 5 stjerner nedenfor.
Fugt/Skimmelsvamp

Min bolig har fugt/skimmelsvamp

Få hjælp til undersøgelse og korrekt behandling af fugt/skimmelsvamp i din bolig, så du kan holde omkostningerne til bekæmpelse nede og undgå eller slippe af med fysiske gener.
Få tilbud på rådgivning om fugt/skimmelsvamp

Rådgivning om fugt/skimmelsvamp er til dig der:

Er boligejer eller lejer og oplever irritation i luftvejene, hovedpine, føler dig uoplagt eller oplever en forværring af eventuel astma – men du kan ikke nødvendigvis se tegn på fugt eller skimmelsvamp i din bolig.
Oplever synlig skimmelsvamp i din bolig.
Er i tvivl, om dit hus eller din lejlighed er ramt af fugt og/eller skimmelsvamp.
Er i tvivl om, hvornår du skal reagere på et fugt- eller skimmelsvampeproblem.
Har brug for at vide, hvor stort problemet er, og hvad du skal gøre ved det.
Ønsker en professionel undersøgelse af skimmelsvamp og fugt i din bolig, så du én gang for alle får styr på, om der er et problem.
Vil have en letforståelig rapport, så du ved præcis, hvad der skal gøres ved problemet. Rapporten kan du sende videre til eksempelvis forsikringsselskabet.

Når du vælger rådgivning om fugt/skimmelsvamp, er du sikret:

1 En undersøgelse for skimmelsvamp og fugt samt en klarlægning af problemet fra en professionel byggesagkyndig.
2 Fugtmålinger på relevante områder i boligen. Det kan også være i de rum, hvor fugt/skimmelsvamp ikke er tydeligt. På den måde er du sikker på, at et eventuelt usynligt problem ikke breder sig.
3 Prøvetagning og analyse af prøverne, såfremt vi aftaler dette. Analyse af prøverne blive foretaget i et anerkendt laboratorium, og du får en analyserapport.
4 Rådgivning til en konkret løsning af problemet samt til forebyggelse af fugt og skimmelsvamp fremover.
5 Rådgivning om, hvordan du kommer skimmelsvampen til livs, hvordan du renser og reparerer din bolig, og ikke mindst hvordan du forebygger skimmelsvamp fremover.
6 En rapport, der klarlægger det konkrete problem. Rapporten kan du sende videre til forsikringsselskabet og dermed få den rette hjælp fra starten.
Få tilbud på rådgivning om fugt/skimmelsvamp
Tip!

Luft ud, luft ud, luft ud

Regel nummer ét, når du vil undgå skimmelsvamp, er at lufte ud i fem minutter, en til to gang om dagen, både vinter og sommer.

Du bør dog ikke lade dine vinduer stå konstant åbne, og du bør holde temperaturen i alle rum på minimum 17-18 grader med ikke mere end 5 graders forskel mellem rummene. Er forskellen større, kan der opstå en luftfugtighed mellem det kolde og varme rum, som kan medføre skimmelsvamp.

Hold også en stabil luftfugtighed i din bolig. Den relative luftfugtighed skal helst ligge på 30-60 procent, afhængigt af årstiden. Dog er der lidt uenighed blandt eksperter, og flere anbefaler, at luftfugtigheden ikke kommer under 40 procent. Anskaf dig et hygrometer og et termometer, så du kan følge temperatur og luftfugtighed i din bolig.

Ryk møbler væk fra gamle, kolde ydervægge, så der ventileres bag møblet, og sørg for, at fugtig luft altid suges ud af boligen med mekanisk ventilator fra bad og køkken, samt at der er frisklufttilførsel fra ventiler i vinduer eller ydervægge i alle rum.

Rådgiverpakken:

Fugt/skimmelsvamp

Få tilbud på rådgiverpakken
Vi mødes ved din bolig og tager en indledende snak om problemet, omfang, dine observationer mv.
Gennemgang og fugtmåling af relevante områder med en byggesagkyndig.
Såfremt det aftales, tager vi prøver og laver skimmelanalyse, for at klarlægge omfanget af skimmel-problemet og finde den korrekte behandling.
Rådgivning om den bedste løsning til at komme den konkrete fugt/skimmelsvamp til livs.
Rapport, som indeholder alle de oplysninger, dit forsikringsselskab skal bruge, som beskriver problemets omfang og giver anbefaling til udbedring, forudsat at skaden vurderes dækningsberettiget.

FAQ om Fugt og Skimmelsvamp

Er det farligt at bo med skimmelsvamp

Ja og nej. Skimmelsvamp er en levende organisme, som kan være sundhedsskadelig. Skimmelsvamp kan give helbredsproblemer som fx problemer med luftvejene, hovedpine og kløe, og det kan give dårligt indeklima. Der findes mange forskellige sporer, nogle er farlige, andre er ikke. Selvom du har skimmelsvamp i et hjørne af boligen, er det ikke sikkert, at du har det andre steder. Kontakt os, hvis du har den mindste mistanke om skimmelsvamp, så vi kan få styr på, hvad du skal gøre.

Hvilke skimmelsvampe er farlige?

Der findes mange typer skimmelsvampe, og flere af dem kan give fysiske reaktioner som hudirritation, allergi og høfeberlignende symptomer som fx tæthed i næsen, kløende øjne, hivende vejrtrækning, hovedpine og utilpashed. Hvis vi finder skimmelsvamp i dit hjem, analyserer vi, hvilken type der er tale om. Som udgangspunkt vil skimmelsvamp i boligen være sundhedsskadeligt. 

Hvornår opstår skimmelsvamp?

Skimmelsvampe findes i naturen, og deres sporer bevæger sig rundt i luften, og kommer derfor også naturligt ind i din bolig. Skimmelsvampe vokser kun på organisk materiale og kræver fugt for at kunne vokse. Derfor vil du ofte se tydelige skimmelsvampe de steder i dit hjem, hvor der samler sig meget kondensvand og fugt. Skimmelsvamp kan også være skjult i konstruktioner, hvor der er eller har været for meget fugt. Skjult skimmelsvamp kan også være sundhedsskadeligt.

Kontakt din byggerådgiver
Telefon: 7025 8585 Mail: kontakt@dinbyggeraadgiver.dkByggerådgiver logo
Om dinbyggerådgiver.dk
dinbyggerådgiver.dk er din garant for kvalitet og tryghed mens du bygger. Skal du bygge om, bygge ud, bygge nyt - vi står bag dig fra start til slut. Vi er din uvildige partner som rådgiver objektivt og konkret, vi er ikke i lommen på nogen, og vi træder også gerne ind hvis tingene er ved at gå skævt. Vi har stor erfaring i byggerådgivning fra A til Z. 

Tryk på knappen herunder, så hører du fra os indenfor et døgn. Vi glæder os til at bygge sammen med dig.
Kontakt os i dag
Kontakt / åbningstider
Man-fre: 8.00 - 16.00
7025 8585
kontakt@dinbyggeraadgiver.dk
Besøg os på facebook
Postadresse/hovedkontor, samt Storkøbenhavn & Nordsjælland:
Park Alle 380
st. 2625 Vallensbæk
Sjælland & øerne:
Vinhusgade 11B
4700 Næstved
Jylland & Fyn:
Rytoften 5, 2. sal, lokale 5
8210 Aarhus V
Børsen gazelle logo fra 2019
Stolt modtager af Gazelle prisen
Byggerådgiver logo
Din Byggerådgiver ApS
CVR: 42111031
Anmeldt som fremragende
5 Trustpilot rating stjernertrustpilot white
Kontakt os