Hjem » 1 og 5 års gennemgang

1 og 5 års gennemgang

Få rettet fejl og mangler mens tid er

God forberedelse er vigtig

Lad ikke synet og glæden ved en nybygget eller nyrenoveret bolig, gøre jer blinde på et par småfejl hist og her – det er der ingen grund til. Lige før byggeriets første fødselsdag er det tid til 1 års gennemgang af huset både udvendig og indvendig. Det er jeres ansvar at indkalde jeres entreprenør til eftersynet, og det er en god idé at være godt forberedt.

Dinbyggerådgiver sikrer at alt bliver tjekket og gået igennem, og at vi får noteret både stort og småt, som vi derefter foreligger jeres entreprenør. Han har nu pligt til, efter nærmere aftale med jer, at udbedre de ting der ikke fungerer optimalt.

5 års gennemgangen ved nybyggeri fungerer efter samme princip. Det er klart, at hvis vi kender både huset og hinanden, så er det en forholdsvis smal sag at gennemføre tilsynet.

Erfaring og uvildighed

Når I skal afholde henholdsvis 1 og 5 års gennemgang, er det vigtigt med ordentlig forberedelse, loyalitet, viden og erfaring. Det bibringer vi til jeres gennemsyn. Vi ønsker at være jeres personlige garant for, at gennemgangen kommer til at fungere bedst muligt. Vores erfarne medarbejdere kan sikre jer, at entreprenøren ikke taler udenom. Det er en erfaring, som er vanskelig at prissætte, men der er ikke tvivl om, at den kan spare jer for mange penge på lidt længere sigt.

Kontakt os i dag

Kontakt en byggesagkyndig i dag og få endnu mere ud af jeres nye bolig, ved at sikre udbedring af småfejl i tide.
Vi kan kontaktes på 7025 8585 eller via vores kontaktformular. vi vender tilbage med et svar så hurtigt som muligt.

Læs mere om tilsyn ved byggeri

Hvad kan I egentlig betegne som en mangel efter 1 eller 5 år? Almindelig slitage er ikke omfattet. Malerarbejde vil som oftest heller ikke være noget man kan klage over efter et år, mens fliser der vipper, træk fra vinduer eller utætte fuger som regel er omfattet.
Opdager I mangler før der er gået et år, har I pligt til at oplyse det til entreprenøren.
Din entreprenør har pligt til at deltage i 1 og 5 års gennemgangen, hvis I har fået skrevet det ind i kontrakten. Der er en del juristeri omkring jeres rettigheder og pligter, kontakt os for at høre nærmere om hvornår I skal gøre hvad. Før mødet med entreprenøren går vi jeres bolig igennem fra kælder til kvist. Vi lytter til alt hvad I har noteret som mangler. Vi kigger især efter de skjulte ting af byggeteknisk karakter, altså de små og store fejl som oftest er usynlige for jer, men springer i øjnene på os.
Nogen gange er “bussen bare kørt”. Andre gange kan Dinbyggerådgiver godt “redde” en situation, hvis I har den rigtige kontrakt med entreprenøren. Vi tjekker huset for fejl og mangler, og vi giver jer en forklaring på, hvorfor I kan gøre krav på det ene, men ikke på det andet.
For at få et 1 og 5 års gennemsyn med entreprenøren, skal det stå i kontrakten fra starten. Det er mest relevant ved renoveringer, fordi det er her, man tit tror, at man kan klare det selv. Måske fordi man ikke anser byggeriet for at være så stort, eller fordi man kender håndværkeren, og ved, at han altid gør det godt. Det gør han sikkert også. Men derfor skal I alligevel gøre jer selv den tjeneste, at få indskrevet et 1 og 5 års gennemsyn. Det kunne jo være, at I fandt en lille fejl. Brug Dinbyggerådgiver til få tingene til at glide.

1 og 5 års gennemgang af nybyggeri på sjælland